Warmtecheck is op dit moment gesloten voor nieuwe opdrachten. We kunnen u helaas niet helpen op dit moment.

Veel gestelde vragen


Wanneer voert u de Warmtecheck uit?

Wij voeren de Warmtecheck vaak 's avonds uit en soms 's ochtends vroeg, zodat wij zo min mogelijk last hebben van de zon die het pand opwarmt en een vertekend beeld geeft. Daarnaast moet er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten (10°C) zijn, niet extreem veel wind en beperkte neerslag. Wij houden constant de weersvoorspellingen in de gaten en nemen contact met u op zodra er geschikt weer wordt verwacht.

Ik heb al verschillende maatregelen genomen om energie te besparen, is een Warmtecheck nog zinvol voor mij?

Ja!

Een Warmtecheck is zeker zinvol als u al verschillende besparende maatregelen heeft genomen. U kunt dan enerzijds zien of deze maatregelen functioneren en anderzijds vallen hierdoor de resterende problemen beter op. Bij na-isolatie van de spouwmuur bijvoorbeeld. U kunt dan zien of de na-isolatie van de spouwmuur overal goed zit. Daarbij komt nog dat bijvoorbeeld een koudebrug die eerst niet opviel in een niet geïsoleerde muur nu wel herkend kan worden. Zo zorgt een Warmtecheck ervoor dat u ook na het toepassen van na-isolatie nog verder kunt optimaliseren en energie kunt besparen. In de praktijk is gebleken dat zelfs in nieuwbouwwoningen warmtelekken te vinden zijn, dus een Warmtecheck kan in iedere situatie helpen met verdere minimalisatie van het warmteverlies.

Mijn woning is van buiten slecht bereikbaar/ik bewoon een appartement, is een Warmtecheck mogelijk?

Ja!

Een Warmtecheck is ook goed mogelijk als het niet mogelijk is de woning in zijn geheel van buiten te inspecteren. Wij zullen dan de woning voor zover mogelijk van buiten inspecteren en de rest van binnenuit bekijken. Hiervoor is een Warmtecheck Basis of Warmtecheck Plus ideaal geschikt.

Wat moet ik doen in voorbereiding op de Warmtecheck?

Het is belangrijk dat u een paar eenvoudige voorbereidingen treft om het beste resultaat te garanderen. Hiervoor is een checklist gemaakt. Houd de aanwijzingen op de checklist goed in de gaten voor een optimaal resultaat.

Hoe krijg ik de warmtebeelden aangeleverd?

De warmtebeelden zijn digitale bestanden. Wij exporteren deze voor u naar een standaard JPEG afbeelding welke op iedere computer weergegeven kan worden zonder speciale software. U krijgt van ons na het verwerken van de warmtebeelden een e-mail met een downloadlink waarmee u de afbeeldingen eenvoudig lokaal kunt opslaan. Als u door ons een rapport laat opstellen, dan kunnen wij dit volgens afspraak digitaal of in hard-copy formaat naar u opsturen.

Hoe vindt de betaling van de Warmtecheck plaats?

U krijgt van ons bij het uitvoeren van de Warmtecheck een factuur overhandigd. Deze kunt u per bankoverschrijving voldoen. Het is ook mogelijk de Warmtecheck direct gepast contant te betalen na het uitvoeren.

Wordt mijn huis vacuüm tijdens de Blowerdoortest?

Nee, zeker niet.

Bij een Blowerdoortest beperken wij de onderdruk tot maximaal 100Pa. Dit is een duizendste van de luchtdruk en komt overeen met de druk tijdens een flinke storm. Ieder huis zou hier eenvoudig tegen bestand moeten zijn.

Kan ik mijn woning gewoon gebruiken tijdens de Blowerdoortest?

Ja.

Voor de test maakt het niet uit. Alleen bij een luchtdichtheidsmeting mogen buitendeuren en ramen niet gebruikt worden tijdens de test. Deze test bestaat uit twee delen van ~15min. De Blowerdoor kan verder voor wat lichte hinder zorgen bij bewoners. Denk hierbij aan het afkoelen van het huis tot beneden de ingestelde temperatuur, de Blowerdoor blokkeert een deur en produceert een geluid vergelijkbaar met een flinke stofzuiger.
Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust Contact op!