Ervaringen met warmtecheck

Jeroen's huis in infrarood beeld

Op deze zijn een aantal ervaringen te vinden van mensen die al een warmtecheck hebben laten uitvoeren.


"Paul: Heel erg bedankt voor je tijd, uitleg, en inzet!" - Niels Thijssen, Gennep
Niels Thijssen heeft zijn eigen blog over duurzaamheid, waar hij de gemaakte warmtebeelden gepubliceerd heeft met bovenstaande opmerking.


"Bedankt voor de beelden en de uitstekende handleiding, hiermee maak je het mogelijk de foto's echt op hun waarde te schatten!" - Jeroen, Malden
De foto hiernaast is van Jeroens huis. Hij woont in een wat ouder hoekhuis waarbij tijdens de bouw niet al teveel aandacht aan isolatie besteed is, maar met aanpassingen is hier flink bezuinigd. De warmtecheck heeft dit kunnen bevestigen, maar tevens een paar voorheen onbekende problemen aan het licht gebracht.

"Ik ben blij met de nuttige opmerkingen die je hebt gemaakt en zie de foto's graag tegemoet. Met je bevindingen kan ik de isolatie van onze woning gericht vervolmaken. Ik vond de samenwerking erg prettig!" - Richard, Nijmegen
Richard was druk bezig met een grondige en duurzame renovatie van zijn woning. Hij heeft hiervoor extra dikke isolatie toegepast, drievoudige beglazing en balansventilatie. Er bleken vooral nog wat problemen te bestaan met de kier- en tochtdichtheid, wat heel belangrijk is bij balansventilatie. De aannemer kon deze problemen zo direct oplossen nog voor de oplevering.