Door beperkte capaciteit kunnen wij in de winter 2019/2020 slechts zeer beperkt aanvragen in behandeling nemen. Excuus voor het ongemak.

Ervaringen met warmtecheck

Op deze pagina zijn een aantal ervaringen te vinden van mensen die al een warmtecheck hebben laten uitvoeren.


Alet's huis in infrarood beeld "Na bijna een jaar een bericht. Ik vertel je graag wat er allemaal gebeurd is sinds ons laatste contact. [...] We besloten het zelf te doen. Met jouw onderzoeksresultaten in de hand leek het haalbaar en dat was 't ook. We vonden een goede ervaren aannemer. Naast vernieuwing is steeds isolatie prioriteit nr. 1 geweest. Het is allemaal heel goed gegaan. De basis, zoals met jou besproken, is uitgevoerd. Met een bezuiniging hier en daar.
Het ziet er prachtig uit. We zijn nu heel benieuwd naar de winter...
Jouw rapport heeft ons bij elke beslissing tussentijds enorm geholpen. Nog veel dank daarvoor."

Alet van 't Eind, Amersfoort
Om hun woning levensloopbestendig te renoveren hebben Alet en haar man Warmtecheck een uitgebreide inventarisatie laten uitvoeren met thermografie en Blowerdoor. Zij hebben een gedetaileerd rapport ontvangen met daarin de uitgangsituatie en de verschillende stappen die zij kunnen zetten om de woning energiezuiniger te maken, met daarbij per stap de verwachte besparing.

"Paul: Heel erg bedankt voor je tijd, uitleg, en inzet!" - Niels Thijssen, Gennep
Niels Thijssen heeft zijn eigen blog over duurzaamheid, waar hij de gemaakte warmtebeelden gepubliceerd heeft met bovenstaande opmerking.


Jeroen's huis in infrarood beeld "Bedankt voor de beelden en de uitstekende handleiding, hiermee maak je het mogelijk de foto's echt op hun waarde te schatten!" - Jeroen, Malden
De foto hiernaast is van Jeroens huis. Hij woont in een wat ouder hoekhuis waarbij tijdens de bouw niet al teveel aandacht aan isolatie besteed is, maar met aanpassingen is hier flink bezuinigd. De warmtecheck heeft dit kunnen bevestigen, maar tevens een paar voorheen onbekende problemen aan het licht gebracht.

"Ik ben blij met de nuttige opmerkingen die je hebt gemaakt en zie de foto's graag tegemoet. Met je bevindingen kan ik de isolatie van onze woning gericht vervolmaken. Ik vond de samenwerking erg prettig!" - Richard, Nijmegen
Richard was druk bezig met een grondige en duurzame renovatie van zijn woning. Hij heeft hiervoor extra dikke isolatie toegepast, drievoudige beglazing en balansventilatie. Er bleken vooral nog wat problemen te bestaan met de kier- en tochtdichtheid, wat heel belangrijk is bij balansventilatie. De aannemer kon deze problemen zo direct oplossen nog voor de oplevering.