Warmtecheck is op dit moment gesloten voor nieuwe opdrachten. We kunnen u helaas niet helpen op dit moment.

Besparen met de warmtecheck

Stijging van de gasprijs naar zijn huidige hoge niveau

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt jaarlijks zo'n 1560m³ gas. Nederland heeft tegenwoordig ook een van de hoogste gasprijzen van Europa en de trend gaat alleen maar omhoog. Dit zijn hoge vaste lasten die ieder jaar stijgen, dus daar wilt u graag op besparen. Het is dus logisch om met de grootste post* te beginnen, want daar valt natuurlijk het meeste te behalen.

Maar, vraagt u zich dan af, waar moet ik isoleren? Waar lekt de warmte weg? Met de warmtecheck krijgt u infrarood beelden van uw huis waarop u precies kunt zien waar de warmte weg lekt uit uw huis. Dit is heel belangrijk, want dan kunt u het probleem gericht aanpakken.

Thermografie heeft hierbij het unieke voordeel dat het snel en non-destructief is. Doordat het zo snel is kan tijdens een inspectie het volledige gebouw gescand worden op problemen en hoeft niet meer volstaan te worden met een steekproef. Tevens is het non-destructief en contactloos, daardoor hoeft het gebouw niet aangetast te worden tijdens de inspectie en kunnen ook plekken meegenomen worden die met een andere vorm van inspecteren lastig te bereiken zijn.

Daarnaast kunt u met een warmtecheck veel meer zien. Tocht kan op de meest vreemde plekken zitten, maar wordt op een warmtebeeld direct duidelijk. Ook kunt u een inschatting maken van de ernst van het probleem. Zitten er natte plekken in de isolatie van uw dak? Deze zorgen niet alleen voor veel warmteverlies, maar kunnen op de lange termijn ook uw dak aantasten. Met thermografie zijn deze plekken vaak meteen duidelijk.

 * Gas bevat per m³ ongeveer 10kWh, dus dat is 15.600kWh. In vergelijking met 3.500kWh elektrisch is dat dus veel meer.