Warmtecheck is op dit moment gesloten voor nieuwe opdrachten. We kunnen u helaas niet helpen op dit moment.

Waar u op moet letten

Als u de Warmtecheck laat uitvoeren zijn er een paar punten waar u op dient te letten om het beste resultaat te bereiken. Houd deze lijst dus goed in de gaten om het beste resultaat te garanderen.


Belangrijk

 1. Verwarm het hele huis

  Om een goed resultaat te bereiken is het belangrijk dat er een voldoende groot temperatuurverschil is tussen binnen en buiten. Als u een deel van het huis niet verwarmt, zal hier minder warmte naar buiten lekken. Een mogelijk warmtelek zal daardoor verborgen blijven of kleiner lijken dan het is. Ook als u een ruimte normaal niet verwarmt, kunt u hier besparen door te isoleren, maar zeker ook het comfort wordt beter.
 2. Verwarm constant en lang genoeg

  Zet de thermostaat een dag (24 uur) van tevoren op een vaste temperatuur (bijv. 21°C), zodat uw huis ook de tijd heeft om op temperatuur te komen. Dit is nodig omdat het veel langer duurt voordat de muren en vloeren van uw huis op temperatuur zijn, dan enkel de lucht.
 3. Houd ramen en ventilatieroosters gesloten

  Houd ramen en ventilatieroosters kort (minstens 2 uur) voor de Warmtecheck gesloten. Ook geen ramen in de kiepstand. Als een raam open is, zal er namelijk warme lucht ontsnappen die de buitenkant van het huis opwarmt, terwijl er geen probleem is met de isolatie. Het zal dan lijken alsof er een warmtelek is, terwijl dit niet werkelijk een probleem is. Als een rooster of raam niet goed afsluit, zult u dit verder alleen opmerken als deze gesloten is bij het uitvoeren van de warmtecheck. Laat om dezelfde reden ook geen buitendeuren open staan.
 4. Rolluiken en gordijnen open

  Rolluiken, gordijnen, vitrage, luxaflex, zonnewering, etc. kunt u het beste open houden. Doe dit minstens twee uur voor het uitvoeren van de warmtecheck, zodat de ramen en deuren tijd hebben om op een nieuw thermisch evenwicht te komen. Extra lagen voor of achter ramen en deuren zorgen voor een verandering van de thermische eigenschappen, maar deze willen we niet testen. Daarom dienen deze tijdens en twee uur voor de Warmtecheck geopend te zijn.

Om verder rekening mee te houden

 • Maak uw wensen kenbaar

  Als u bepaalde aspecten van uw woning extra grondig geïnspecteerd wilt hebben, laat dit dan aan ons weten. Normaal voert onze thermograaf het werk naar zijn beste inzicht uit, maar misschien heeft u wel een bepaald aspect van uw woning dat u extra nauwkeurig bekeken wilt hebben.
 • Zorg dat onze thermograaf toegang heeft

  Het is meestal wenselijk dat u aanwezig bent bij het uitvoeren van de warmtecheck. Als u enkel de gevels laat inspecteren, dan zou dat ook kunnen terwijl u niet aanwezig bent, maar zorg er in dat geval voor dat de thermograaf toegang heeft tot het terrein. Als hij geen toegang heeft en het uitvoeren in het geheel niet mogelijk is, zal de opdracht toch als vervuld gelden.
 • Thermografie gebeurt in het donker

  Om de invloeden van de zon, die het huis aan de buitenkant kan opwarmen, uit te sluiten voeren wij de warmtecheck bij voorkeur in het donker uit. Meestal 's ochtens en soms juist 's avonds. Bij dichte bewolking kan ook, maar dit is minder goed te plannen. (Buiten)lampen mogen gewoon aanblijven. Dit heeft verder weinig invloed op de warmtebeelden.
 • Informeer de buren

  Onze thermograaf is natuurlijk geen inbreker. Stel daarom uw buren op de hoogte als u niet zelf bij de warmtecheck aanwezig ben, zodat zij niet de politie bellen als onze thermograaf uw woning inspecteert. Ook bij het uitvoeren van een rookproef is het belangrijk om de buren te informeren, zodat zij niet de brandweer bellen wanneer er rook uit uw woning komt.